Whats is better and why linux CentOS or Ubuntu?

  • CentOS

    CentOS açık kaynaklı bir Linux dağıtımıdır. Birçok kişi bu dağıtımı, kurumsal IT dünyasında en yaygın olarak kullanılan Red Hat Enterprise Linux (RHEL) replikası olarak görür. CentOS topluluk tarafından desteklenen ve 2004’de yayınlanmış olan kurumsal sınıf bir işletim sistemidir. RHEL ile yakın benzerlikleri sizlere en iyi ve baskın Linux dağıtımlarından birisinde geliştirme lüksü sunar.

    Oldukça kişiselleştirilebilir, güvenli ve stabildir bu sebeplerle de ayrıca takdir edilesidir. RHEL ile yakın bağı sayesinde CentOS oldukça fazla kurumsal seviye güvenlik güncellemesine sahiptir ve böylece her kullanıcı için en güvenli seçim haline alır.

    Ubuntu

    Debian mimarisini baz alan Ubuntu, 2004’teki ilk yayınlanmasından bu yana hem kişisel hem profesyonel kullanım için oldukça popülerdir. Açık kaynaktır ve tanımlanan hataları ortadan kaldırmak üzere sıklıkla güncellenir. Her türde projenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek zengin özellikler ve paket set gruplarıyla donatılmıştır.

    Ubuntu birçok uygulamayla birlikte gelir. Ubuntu yazılım merkezinde mevcut 40,000’in üzerinde uygulama bulunuyor! Dahası, işletim sistemi oldukça kişiselleştirilebilir ve birinci sınıf güvenlik özelliklerine sahiptir.

  • CentOS, en yeni sürümlere ihtiyaç duymayan işletmeler ve geliştiriciler için mükemmeldir. CentOS bu nedenle daha kararlı ve güvenlidir – her zaman yazılımlarının kararlı (ama daha eski) sürümlerini kullanır.
  • Ubuntu, en yeni (beta olmayan) sürümleri kullanır ve bazı uygulamaların / yazılımların en son özelliklerinin tümünü istiyorsanız Ubuntu’yu edinin. Ubuntu’nun masaüstü sürümünü kullandıysanız, bir Ubuntu sunucusu edinin. Daha kolay olacak. Ubuntu’nun çok daha fazla topluluk desteği var (dersler, forumlar vb.), Bu yüzden yeni başlayanlar için harika.

#source : https://www.digitalocean.com/community/questions/whats-is-better-and-why-linux-centos-or-ubuntu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir